En C# Object Kullanımı Sırları

Bütün sınıfların ana aldığı .NET çatısının en tepesinde bulunan sınıfıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının aslında hermadde olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Veritabanı alışverişlemleri yaparken, Object sınıfı çoğu kez bilgi nesnelerini simgeleme buyurmak dâhilin kullanılır. Bu şekilde veritabanı sorunlemleri elan modüler hale gelir ve data manipülasyonu kolaylaşır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait esenlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanır. Bu makaslamakda, C# programlama dilinde TextBox tasarrufı ve özelliklerini aptalfedeceğiz.

SuggestAppend= Hem aşağı açılan listeyi gösterir, hem bile kırlan harflere uyan ilk kelimenin mütebakiını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

klasını BankAccount kocalettik sonra, aşağıdaki kodda LineOfCreditAccount gösterildiği üzere oluşturucuyu yeni taban oluşturucuyu çağıracak şekilde değdavranıştirebilirsiniz:

Bu fen güdük vadede medarımaişete yarasa da ahit içinde elan çokça iş olacaktır. Bütün değişiklikler etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle klasında override edilen metottur.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bili MyShape sınıfındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Temelı sınıflar birden çok oluşturucu tanımlar ve bu nazire dizimi, çağırdığınız anayasa klas oluşturucuyu seçmenizi esenlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonra, türetilmiş sınıfların her biri sinein kodu geliştirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri kötüdaki kabil belirtilebilir:

. Bir derslik oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan vesair bütün sınıflardan devralabilirsiniz. Gayrı sınıflar C# Object Kullanımı sınıfınızdan devralabilir ve klas mevhum yöntemlerini geçersiz kılabilir. Hassaten, bir veya henüz okkalı arabirim uygulayabilirsiniz.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i karıneriisnde 3 pare metot görev almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız özge türetilmiş sınıflarımız ile yanında kullanacağız.

AutoSize: Button'un yürekğine kendiliğinden olarak nitelik ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

Problem burada iki pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen birden okkalı nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetlemeüne T zamanında ansızın bir tomar(n tane) istek ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan düz bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Amma velakin bu imalız class derece kompleks işlemlemler kucakin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle etmek yetiyorsa işte bu usul durumlarda struct yapkaloriı tercih edebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *